Від чого відмовилися українці заради економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від чого відмовилися українці заради економії

Особисті фінанси
3815
Українці відмовляються від більш дорогих продуктів харчування і переорієнтуються на більш дешеві: крупи, картопля, хліб і макаронні вироби.
“Ми зробили контрольну закупівлю найдоступніших продуктів харчування в одній з найдешевших торговельних мереж Києва. У наш кошик увійшли дешеві продукти харчування, на які переорієнтувалася більшість українців: пшенична, кукурудзяна, ячна, пшоняна, перлова каші, манка, картопля, борошно, макарони, рис і гречка”, – говорить гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Найбільш дешевою є пшенична крупа, яка на вагу коштує 5,8 грн за кілограм, а найдешевша упакована – 10,9 грн. Кукурудзяну крупу можна купити за 6,2 грн за кілограм на розсип і за 13,8 грн найдоступнішу упаковану. Ячна вагова крупа продається за 6,2 грн, а фасована по 10,4 грн. Пшоняна крупа трохи дорожча – 6,6 грн. за кілограм на вагу, а фасована – 10 грн. Перловка обійдеться в 7,3 грн на вагу і в 9,3 грн найдешевша фасована. Кілограм манки відповідно 9,7 грн і 11,4 грн.
Картопля вже обійдеться в 9,9 грн/кг, борошно в 10,9 грн. Макарони на вагу коштують 12,5 грн, а найдешевші розфасовані – 16,5 грн за кілограм. Ваговий рис продається за 16,1 грн, а фасований по 22,4 грн за кілограм. Вартість гречки на вагу становить 26,6 грн, а фасованої – 35,7 грн.
Контрольна закупівля по кілограму зазначених продуктів обійшлася в 258 грн.
“В харчовій піраміді українця найдешевшим продуктом є пшенична крупа, а найдорожчим – гречана. Хоча раніше саме вона становила значну частину нашого раціону. Українці все менше споживають м’яса, молочних продуктів, овочів і фруктів, які для багатьох стали недоступними за ціною”, – додав Дорошенко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас