Apple придбала стартап для роботи з «темними даними» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple придбала стартап для роботи з «темними даними»

Фондовий ринок
529
Стартап Lattice Data використовує ШІ-алгоритми для роботи з неструктурованою інформацією — так званими темними даними. Як пише TechCrunch, Apple придбала компанію за $200 млн.
Передбачається, що компанія буде використовувати інструменти Lattice Data для удосконалення віртуального помічника Siri.
Джерело, знайоме зі справами Apple, TechCrunch повідомило про нове придбання компанії — стартап Lattice Data. Угоду на суму $200 млн уклали два тижні тому, і близько 20 розробників стартапу приєдналися до Apple.
Компанія Тіма Кука, як зазвичай, прокоментувала новину дуже лаконічно: «Apple купує невеликі технологічні компанії час від часу. І ми зазвичай не обговорюємо наші цілі і плани».
Стартап Lattice Data був заснований в 2015 році, але заявив про себе лише торік. Тоді ж проект залучив $20 млн від фондів GV, Madrona і InQTel. Компанію заснував професор Стенфордського університету Крістофер Ре. Ще під час роботи в університеті разом з колегами він створив систему для вилучення «темних даних» DeepDive і отримав за неї стипендію Мак-Артура.
Робота з неструктурованими даними необхідна, бо щороку їх обсяг зростає. Всього у 2013 році кількість даних у світі становила 4,4 зеттабайт, а до 2020 року це число зросте до 44 зеттабайт. При цьому 70-80% інформації не структуровано, тому її можна обробляти і аналізувати. Lattice Data витягує і систематизує «темні дані» з допомогою інструментів машинного навчання. Розробку можна використовувати для розслідування злочинів, проведення медичних досліджень і навчання ШІ-систем.
Як саме Apple буде застосовувати розробки стартапу, поки невідомо. Але за даними джерела, Lattice Data вела переговори з Amazon і Samsung, пропонуючи їм допомогу в розробці віртуальних помічників. Можливо, що алгоритми стартапу допоможуть Apple удосконалити голосовий помічник Siri. Експерти прогнозують, що цього літа компанія Тіма Кука представить колонку — аналог Amazon Echo — з віртуальним помічником Siri.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас