Сміття та сонце: у «Київенерго» шукають альтернативу газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сміття та сонце: у «Київенерго» шукають альтернативу газу

Енергетика
828
Причина високих тарифів на теплопостачання – висока собівартість газу, тому необхідно шукати альтернативні джерела енергії.
Про це заявив генеральний директор компанії Олександр Фоменко.
«Тарифи на тепло в минулому році зросли за рахунок підвищення вартості первинних енергоресурсів (газу, електроенергії, води). Ціна газу збільшилася в п’ять разів, а в структурі вартості 1 Гкал він займає близько 80%. Час низьких тарифів і низької вартості енергоресурсів минув і в найближчі десятиліття не повернеться. Єдина можливість зменшити «вагу» платіжки — енергоефективність: менше споживаємо, менше платимо. Тут повинні брати участь всі зацікавлені сторони – держава, місцеві ради енергокомпанії», — зазначив Фоменко в інтерв’ю сайту LB.UA .
За його словами, газ ще протягом 10-15 років залишиться основним енергоносієм, однак компанія серйозно працює над диверсифікацією джерел теплоенергії.
«Сміттєспалювальний завод «Енергія» вже другий рік поспіль виробляє зі сміття тепло. Потенціал величезний – на смітті можна виробляти до мільйона гігакалорій. Крім того, можна використовувати енергію сонця. І хоча сонячні батареї, які виробляють теплову енергію, ефективні тільки в період з березня по жовтень, це дає можливість економити на гарячій воді», — зазначив генеральний директор «Київенерго».
Він підкреслив, що компанія впроваджує проекти з переведення котелень на літній період на сонячну енергію. Термін окупності таких проектів – до семи років.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас