Програмні продукти "1С: Підприємство" не є предметом розслідування СБУ – "Єврософтпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програмні продукти "1С: Підприємство" не є предметом розслідування СБУ – "Єврософтпром"

Казна та Політика
889
Програмні продукти “1С: Підприємство”, права на які належать українському ДП “Єврософтпром”, не є предметом досудового розслідування Служби Безпеки України, не вилучалися, не є незаконними, повідомив юрист ДП “Єврософтпром” Андрій Субботін на прес-конференції.
“Нас дивує те, в якому світлі зараз описують продукт “1С: Підприємство”, оскільки в постанові суду жодної згадки про цей продукт не було… Нам не відомі які-небудь документи, які підтверджували б, що продукт “1С: Підприємство” внесений до санкційних списків і його поширення заборонено. На даний момент підприємство працює в штатному режимі, ми продовжуємо підтримувати своїх користувачів, а наш продукт доступний до продажу”, – сказав він.
А. Суботін підтвердив факт обшуку, проведеного в “Єврософтпромі” співробітниками СБУ, зазначивши, що компанія надала правоохоронцям всю необхідну інформацію.
“Метою візиту СБУ до нас було виявлення шкідливої інформації в програмному продукті Mirobase (до 2015 року “Стахановець” – Ред.). Даний продукт на підприємстві не було виявлено. Сервери перевірені на місці. Техніка не вилучалася, але вона була перевірена, і ніяких слідів цієї програми СБУ не виявила”, – сказав він.
Як уточнила в ході прес-конференції бізнес-аналітик з продукції 1С: Підприємство Вікторія Ільченко, в Україні програмними продуктами “1С: Підприємство” користується близько 300 тис. підприємств. За її словами, ці програмні продукти виробляються, підтримуються і поширюється в Україні з 2002 року на законних підставах.
“ДП “Єврософтпром” викупила авторські права на платформу “1С: Підприємство” одним платежем. Не було бажання платити в РФ, тому платіж був в офіс (російської компанії “1С” – Ред) за кордоном. При цьому “Єврософтпром” використовує ті компоненти, на які він має право власності, і українські розробники прикладних рішень розробляють прикладні рішення за замовленням “Єврософтпрома”, – зазначила вона.
ДП “Єврософтпром” (Київ) створено в 2002 році. Згідно з інформацією в держреєстрі, його власником виступає кіпрська Chemlero Hodings Limited, а кінцевий бенефіціар відсутній. Водночас раніше його власником були 1С Europe B. V., а потім кіпрська “1С Limited”.
Чистий дохід “Єврософтпром” в 2015 році виріс на 6,6% – до 101,04 млн грн, а чистий прибуток склав 21,67 млн грн проти 12,43 млн грн чистого збитку роком раніше. Дані за 2016 рік поки відсутні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас