"ДТЕК Енерго" завершив 2016 рік зі збитком близько 7 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ДТЕК Енерго" завершив 2016 рік зі збитком близько 7 мільярдів гривень

Фондовий ринок
177
Компанія ДТЕК Енерго в 2016 році отримала 6,7 мільярда гривень збитків.
Про це йдеться у повідомленні DTEK Energy B. V. на сайті Ірландській фондовій біржі.
Компанія перерахувала 13,1 мільярда гривень на центральні і місцеві бюджети в 2016 році. У 2016 році капітальні інвестиції склали 6,1 мільярда гривень. Як наголошується в повідомленні компанії в 2014-2015 роках через кризову ситуацію компанія змушена оптимізувала капітальні витрати – близько половини від запланованого рівня було інвестовано у виробництво.
Подальше зниження інвестицій критично б відбилося на виробничих показниках і спричинило б збільшення аварійності обладнання теплових електростанцій, зниження обсягів видобутку вугілля у зв’язку з несвоєчасною підготовкою лав і суттєвою зношеністю обладнання. Зростання капітальних інвестицій в 2016 році дозволило зберегти та наростити обсяги виробництва.
“Незважаючи на завершення реструктуризації кредитного портфеля, ДТЕК Енерго змушений констатувати збитки близько 7 мільярдів гривень за 2016 рік. У теж час реструктуризація кредитного портфеля дозволила їх скоротити й збалансувати можливості з обслуговування позик і розвитку підприємств.
Завдяки цьому, компанія вже збільшує інвестиції в шахти Добропілля, щоб наростити видобуток вугілля на 700 тисяч тонн, почала модернізацію енергоблоку на ДТЕК Бурштинської ТЕС і переведення двох енергоблоків ДТЕК Придніпровської ТЕС з антрацитної марки вугілля на газову, будівництво нових підстанцій. ДТЕК Енерго буде нарощувати інвестиції у видобуток вугілля, виробництво та передачу електроенергії, щоб Об’єднана енергосистема України стабільно працювала. Для нас завжди було і залишається пріоритетом забезпечення людей електроенергією”, – зазначив в. о. генерального директора ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас