Apple випустить власну дебетову картку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple випустить власну дебетову картку

Фінтех і Картки
369
Компанія хоче створити новий сервіс платежів, який дозволить користувачам iPhone безпосередньо переказувати один одному гроші, а також веде переговори з Visa про випуск власної передплаченої дебетової картки.
Apple нещодавно провела переговори з представниками фінансової індустрії про те, щоб запустити власний сервіс онлайн-платежів, повідомляє видання Recode. За словами одного з джерел видання в компанії, такий сервіс може бути запущений вже в цьому році, в той час як інше джерело сказало, що дата запуску поки не визначена.
Новий P2P-сервіс, який збирається запустити Apple, дозволить всім власникам iPhone здійснювати прямі грошові перекази і складе конкуренцію таким сервісам, як, наприклад, Venmo від компанії PayPal і Square Cash від компанії Square.
Крім цього, Apple веде переговори з платіжною системою Visa про випуск власної передплаченої віртуальної картки, яку можна буде прив’язати до нового сервісу Apple Pay, а також використовувати при оплаті товарів і послуг в онлайн-магазинах.
Випуск картки, на думку аналітика Джина Мюнстера, може бути пов’язаний з бажанням Apple збільшити обсяг транзакцій, які проводяться за допомогою Apple Pay. У 2016 році він склав приблизно $36 млрд, у той час як при запуску сервісу співробітники компанії передбачали річний обсяг операцій в $207 млрд.
Передплачені картки, на відміну від кредитних, не прив’язані до банківського рахунку і використовують тільки ті гроші, які заздалегідь поклав на неї власник картки (або які перевели на неї інші люди). Через ці особливості найбільш вірогідною цільовою аудиторією нової картки можуть стати школярі та студенти, — у них часто немає власного рахунку в банку, і за допомогою передплаченої картки вони могли б витрачати кошти, які їм переказують батьки і друзі.
Ще один конкурент Venmo та Square Cash — додаток для мобільних переказів Zelle, який минулої осені представили кілька великих американських банків, включаючи Chase, Citigroup і Bank of America. Додаток також дозволяє користувачам мобільних пристроїв (і не тільки iPhone) миттєво переказувати один одному гроші без комісії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас