Dragon Capital вбачає сторонні мотиви в причині обшуків СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital вбачає сторонні мотиви в причині обшуків СБУ

Фондовий ринок
1066
ТОВ “Драгон Капітал” (Київ, українська структура Dragon Capital) вбачає сторонні мотиви в причині обшуків Служби безпеки України (СБУ).
“На нашу думку, виходячи з переліку завдань СБУ, наведеного в ст. 2 закону “Про СБУ”, інформацію про визнання програмного забезпечення “шпигунським” спецслужба мала оприлюднити відразу ж після того, як був зроблений відповідний експертний висновок, саме з метою попередження подальшого його поширення і використання. На жаль, зараз ці (обшуки СБУ – ІФ) виглядають як спроба виправдати свою бездіяльність, а вибіркове ставлення до визначення кола компаній для обшуку з 300 все ж справляє враження іншої зацікавленості СБУ, ніж просто боротьба зі злочинністю”, – написала Dragon Capital на своїй сторінці у мережі “Фейсбук” одразу після брифінгу керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука в Києві в четвер.
Інвесткомпанія також звертає увагу, що захист периметра локальної мережі ТОВ “Драгон Капітал” вибудувано таким чином, що придбане програмне забезпечення, у разі його використання, не змогло б несанкціоновано передавати інформацію в інтернет.
Як повідомлялося, співробітники СБУ 26 квітня провели обшуки в офісі ТОВ “Драгон Капітал”.
За даними інвесткомпанії, обшуки стосувалися програми контролю робочого часу співробітників компанії, визнаної “шпигунською”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас