Японські вчені створили літаючий дисплей (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські вчені створили літаючий дисплей (відео)

Технології&Авто
650
Японська компанія Docomo розробила сферичний світлодіодний екран. Він має роздільну здатність 144×136, але головною особливістю є те, що кулястий дисплей здатний літати, повідомляє Engadget.
У Docomo заявили, що це перший апарат у своєму роді. Зображення транслюється прямо під час польоту дрона, який вбудований всередину кулястої конструкції. Пристрій має стати заміною рекламним дирижаблям, які літають над стадіонами, торговими центрами та іншими громадськими місцями. Творці говорять, що їхній «екраноліт», крім рекламників, набуде популярності серед організаторів світлових шоу та концертів.
Екран являє собою порожнистий каркас у формі сфери. На ребрах цього каркаса розташовується 8 світлодіодних стрічок, наклеєних зверху вниз. Це не дисплей в традиційному сенсі. Зображення виходить за рахунок обертання каркаса навколо дрона, у результаті створюється ілюзія цільного і безперервного зображення. Такий екран може відображати як статичну, так і динамічну картинку. У Docomo говорять, що дають старт новому напрямку на ринку дронов.
Маневрений безпілотний літальний апарат зможе працювати практично в будь-якому місці, кажуть в компанії. У концертних залах, на спортивних аренах, незалежно від наявності даху над головою. Сфера досить об’ємна і при тому легка, тому не заважає нормальному функціонуванню дрона. Діаметр сфери — 88 см, загальна маса пристрою — 3,4 кг Docomo
хоче комерціалізувати розробку до 2019 року. У разі успіху «екранодрони» будуть транслювати рекламу, новини та інше відео.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас