Кожен третій українець перестав платити за газ та опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен третій українець перестав платити за газ та опалення

Особисті фінанси
5781
У 2016 році рівень розрахунків населення та підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) перед Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” склав 69%, при цьому роком раніше рівень розрахунків становив 93%.
Про це йдеться в річному звіті компанії, оприлюдненому в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).
Зниження рівня розрахунків, зокрема, пояснюється несвоєчасним (і не в повному обсязі) фінансуванням з державного та місцевих бюджетів субвенцій та компенсацій в частині фінансування витрат на оплату пільг та житлових субсидій населенню.
У відсоток цих розрахунків також включений і Одеський припортовий завод (ОПЗ), якому у другій половині 2016 року газ поставлявся також на пільгових умовах.
Зокрема, у другій половині 2016 на “Нафтогаз” уряд наклав спеціальні зобов’язання забезпечувати газопостачання ОПЗ незалежно від наявності заборгованості.
ОПЗ не виконав свої зобов’язання щодо повноти і своєчасності оплати за поставлений газ, у зв’язку з чим утворилася заборгованість ОПЗ перед “Нафтогазом” у сумі 1,4 млрд гривень.
Цю заборгованість “Нафтогаз” намагається стягнути з ОПЗ в судовому порядку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас