Китайські вчені винайшли підводний Hyperloop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені винайшли підводний Hyperloop

Технології&Авто
775
Вчені Китайської академії наук готові приступити до створення першої в світі підводної лінії вакуумних поїздів, які будуть розвивати надзвукові швидкості. З материка на Тайвань можна буде домчати під водою за 13 хвилин.
Китайський інститут залізничного транспорту завершив попередні дослідження можливості будівництва 10-кілометрового підводного вакуумного тунелю в окрузі Чжоушань провінції Чжецзян, розташованої на архіпелазі в Південно-Китайському морі. Він повинен стати частиною 180-кілометрового тунелю, який дозволить дістатися з прибережної провінції Фуцзянь (КНР в Тайбей (Тайвань) всього за 13 хвилин.
«Для того щоб побудувати підводний вакуумний тунель, необхідні нові ідеї, як створити занурені у воду плавучі тунелі, маглев-поїзди і вакуумне обладнання. Сьогодні у Китаю достатньо технологій, щоб виконати таку програму», — говорить Сунь Юнь, член Китайської академії наук.
Китайських академіків, мабуть, не бентежить, що рівно така сама технологія набагато раніше була запропонована підприємцем Ілоном Маском. Вона широко відома як Hyperloop, і зараз дві компанії працюють над її втіленням в життя в різних країнах світу. Втім, коли китайських «винахідників» зупиняли звинувачення в плагіаті?
Поїзд, що переміщається вакуумним тунелем за допомогою магнітної левітації, за відсутності опору повітря, теоретично здатний, споживаючи відносно мало енергії, розвивати швидкість до 2000 км/год і не залежати від погодних умов.
Ідею винести порти на 10 миль від узбережжя і транспортувати туди вантажі по підводних вакуумних тунелях ще в серпні минулого року запропонувала компанія Hyperloop One. Це допоможе знизити шкідливі викиди, шум, затримки, виключити дію несприятливих погодних умов і ймовірність помилки капітана судна.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас