Ринок FinTech в Україні контролюватимуть суворіше - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок FinTech в Україні контролюватимуть суворіше - експерт

Фінтех і Картки
389
На розвиток FinTech компаній в Україні сильний вплив чинитиме правове поле та рівень законодавчого регулювання ринку небанківських фінансових послуг.
Про це на спеціалізованій конференції FinSales 2017 кореспонденту Finance.UA розповів Член Ради директорів і генеральний директор з управління ризиками Continental City Credit Арчіл Мамателашвілі.
З його слів, на сьогоднішній день FinTech працює не на залучені кошти, а використовує гроші інвесторів. Залучати кошти клієнтів – це одна з перспектив FinTech компаній.
«Коли з’являються нові інновації і технології, контролюючі органи намагаються їх регулювати. Часто контроль з боку регулятора сильніший, ніж треба. Чим вищий рівень регулювання ринку з боку держави, тим гірше для бізнесу, для розвитку інновацій і нових продуктів і технологій», – говорить Мамателашвілі.
Зараз діяльність FinTech компаній та інших фінансових організацій регулюється законом про фінансові послуги та контролюється Комісією з регулювання ринків фінансових послуг.
«У мене є інформація, що законодавство буде змінюватися, і контроль та регулювання діяльності фінансових компаній може перейти до Національного банку, – сказав експерт. – зараз діяльність FinTech компаній контролюються, але не так суворо, як банків. Немає обмежень щодо руху капіталу, кредитних і депозитних операцій. Думаю, з часом контроль і вимоги до діяльності FinTech компаній посилюватимуться».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас