ГПУ допоможе ВТБ Банку стягнути з нардепа від "Народного фронту" 3 млрд боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ допоможе ВТБ Банку стягнути з нардепа від "Народного фронту" 3 млрд боргу

Кримінал
1305
Головне слідче управління Генеральної прокуратури проводити досудове розслідування у кримінальному провадженню №42017000000000982 від 28 березня 2017 року за фактом умисного невиконання рішень суду народним депутатом від “Народного фронту” Денисом Дзензерським.
Про це свідчить постанова Печерського райсуду Києва від 12 квітня.
Як йдеться в судових матеріалах, нардеп виступав поручителем за кількома кредитами, які були видані ВТБ Банком для компаній, пов’язаних з групою “Веста”.
Після того, як банк зрозумів, що кредитні гроші не будуть повернені, його представники звернулися до Бабушкінського райсуду Дніпра з низкою позовів, в яких просили стягнути борг у розмірі 2,96 млрд грн з Дзензерського. Незважаючи на те, що суд задовольнив прохання банку, нардеп відмовляється виконувати рішення.
Нагадаємо, головне слідче управління Нацполіції також здійснює досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчинення посадовими особами компаній “Рекуперація свинцю” і “Веста-Дніпро” шахрайства в особливо великих розмірах відносно ВТБ Банку.
Згідно з судовими матеріалами, в 2007 році керівництво групи компаній “Веста” створило і реалізувало злочинну схему, яка була направлена на заволодіння шляхом шахрайства коштами в особливо великих розмірах ПАТВТБ Банк”.
Групу “Веста” пов’язують з родиною Дзензерских. Нардеп Денис Дзензерський є сином засновника групи “Веста” – Віктора Дзензерського.
У 2011 році корпорація Westa здійснила IPO на Варшавській біржі. Вона була оцінена майже в $190 млн (портфельні інвестори купили 25% акцій компанії за $46 млн).
Між групою “Веста” і кредиторами ще з 2014 року йде боротьба в судах із змінним успіхом.
За даними держреєстру, ВАТ “Веста-Дніпро” зараз у стані припинення діяльності, щодо ТОВ “Рекуперація свинцю” порушено справу про банкрутство.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас