Товарні свині подорожчали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарні свині подорожчали

Аграрний ринок
696
В Україні закупівельні ціни на живця свиней забійних кондицій в третій декаді квітня 2017 року продовжили підвищуватися, йдеться в повідомленні аналітичного відділу асоціації «Свинарі України».
Як уточнюється в релізі, якщо протягом «короткого» післявеликоднього тижня свиней I-ї категорії купували в середньому по 36,4 грн/кг, то за підсумками торгів на цьому тижні товарні партії в середньому відпускали вже дорожче.
«Зокрема, діапазон планових цін цього тижня піднявся до рівня 37-38 грн/кг, а середня цінова позначка тяжіє до його верхньої межі», — поінформували в об’єднанні.
«Причинами такого підйому основні гравці ринку називають відчутний дисбаланс попиту на тварин, призначених для забою, і їх пропозицію. Зокрема, виробники свинини відзначають жваву закупівельну активність серед мясопереробників і попит на живця з боку Грузії на тлі відсутності надлишкових або додаткових партій», — зазначають в асоціації.
Раніше в об’єднанні прогнозували, що зростання цін на свинину в живій вазі, швидше за все, триватиме до кінця травневих свят.
«Виробники також очікують, що за цей період закупівельна ціна може перетнути «психологічну» позначку в 40 грн/кг», — резюмували у «Свиноводах України».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас