НБУ переводить гарантії у безпаперовий формат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ переводить гарантії у безпаперовий формат

Казна та Політика
572
Національний банк пропонує зменшити паперовий документообіг при здійсненні банками операцій за гарантіями.
Регулятор розробив проект змін до положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах.
“Підготовка цих змін здійснювалася в рамках співпраці Національного банку та Незалежної асоціації банків України над реалізацією проекту Paperless, суть якого полягає в максимально можливій і зручній для обох сторін відмові від паперових документів під час обслуговування клієнтів”, – йдеться в повідомленні.
Нацбанк пропонує зменшити кількість паперових документів, які використовуються при оформленні уповноваженими банками та їхніми клієнтами операцій з гарантіями в національній та іноземних валютах.
Також регулятор пропонує використовувати електронні документи на всіх етапах здійснення уповноваженими банками та їхніми клієнтами операцій з гарантіями в національній та іноземних валютах; зменшити кількість формальних інструкцій в порядку роботи з гарантіями.
Крім того, потрібно адаптувати порядок здійснення банками операцій з гарантіями в національній та іноземних валютах до сучасної міжнародної практики здійснення операцій з гарантіями.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас