Кредитним спілкам змінять регулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитним спілкам змінять регулювання

Кредит&Депозит
283
Заступник голови комітету з питань фінансової і банківської діяльності Руслан Демчак повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про кредитні спілки».
«Розробка нового законопроекту «Про кредитні спілки» №6405 є вимогою часу і зумовлена загальним переглядом системи організації діяльності всіх учасників фінансового ринку, в тому числі і кредитних спілок», – заявив він.
За його словами, чинне законодавство має низку неузгоджених норм, закріплених у різних законодавчих актах, що регулюють діяльність кредитних спілок, а тому потребує впровадження єдиних термінів і понять.
«Розроблення законопроекту обумовлено в цілому необхідністю вдосконалення принципів діяльності кредитних спілок, питань створення та припинення їх діяльності, визначення переліку органів управління і контролю в самих кредитних спілках та їх повноважень, а також удосконалення системи державного регулювання та нагляду за діяльністю кредитних спілок, створення саморегулівної організації (СРО) і обов’язковість участі всіх кредитних спілок уній», – додав пан Демчак.
Одним із важливих завдань законопроекту №6405 є створення на законодавчому рівні надійного механізму захисту і гарантування вкладів членів кредитних спілок. З цією метою, а також для зміцнення довіри до кредитної кооперації України авторами законопроекту передбачається можливість приєднання кредитних спілок до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
«Участь кредитних спілок у ФГВФО забезпечить функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб – членів кредитних спілок відповідно до директив Європейського союзу та виведення неплатоспроможних кредитних спілок з ринку. Важливо, щоб в разі залучення кредитних спілок до системи гарантування вкладів процедура відбувалася зважено та погоджено із загальнодержавною політикою у цій галузі з метою недопущення розбалансування системи», – підкреслив Руслан Демчак.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас