Навушники Bose шпигують за своїми власниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навушники Bose шпигують за своїми власниками

Технології&Авто
1282
Федеральний суд Чикаго прийняв позов, в якому виробник навушників Bose Corp. звинувачується в порушенні прав на недоторканність приватного життя, а саме, в тому, що відстежував музику і подкасти, які слухали власники навушників, і продавав цю інформацію без їхнього дозволу.
Позивач Кайл Зак вимагає ввести заборону на незаконне надання приватної інформації третім особам і «кричуще нехтування» конфіденційністю клієнтів, які завантажують безкоштовний додаток Bose Connect з App Store або Google Play.
«Люди надягають навушники, думаючи, що вони захищені, але виявляється, що навушники можуть видати інформацію, якою ви не збиралися ділитися», — говорить Крістофер Дор, адвокат, що представляє інтереси Зака.
Житель штату Іллінойс Кайл Зак заплатив за свої навушники QuietComfort 35 $350. Потім, за рекомендацією Bose, щоб «максимально використовувати їх можливості», скачав додаток і повідомив при реєстрації своє ім’я, адресу електронної пошти та серійний номер навушників. І був здивований, коли дізнався, що Bose відсилає «всю доступну медійну інформацію» зі смартфона третім особам, наприклад, компанії Segment.io, яка займається збором приватних даних, як сказано на її сайті.
Вибір музичних композицій або передач може надати дуже багато відомостей про особистість споживача, його звички, політичні і релігійні погляди, йдеться у позові, і «відповідач демонструє повне нехтування правом на приватне життя клієнта». Адвокат стверджує, що користувачеві не дають ознайомитися з угодою при оформленні підписки, а в ньому самому нічого не сказано про збір даних.
Зак вимагає кілька мільйонів доларів (точна сума позову не розкривається) як відшкодування моральної шкоди всім, хто придбав навушники і мікрофони моделей QuietComfort 35, QuietControl 30, SoundLink Around-Ear Wireless Headphones II, SoundLink Color II, SoundSport Wireless і SoundSport Pulse Wireless. Також він вимагає зупинити передачу даних, яка порушує федеральний закон, відомий як Wiretap Act, що захищає електронні види комунікації, і закони штату Іллінойс, спрямовані проти прослуховування і обману споживачів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас