Національний банк Камбоджі створить платіжну систему на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк Камбоджі створить платіжну систему на блокчейні

Фінтех і Картки
197
ЦБ Камбоджі у співпраці з японською фінтех-компанією Soramitsu створить мобільну систему платежів на блокчейні, яка дозволить жителям країни зі слаборозвиненою фінансовою інфраструктурою здійснювати більш безпечні та прозорі безготівкові операції через смартфони.
Національний банк Камбоджі домовився про співпрацю з японською Soramitsu, афільованою з блокчейн-консорціумом Hyperledger від Linux Foundation. Організації будуть працювати над створенням мобільної платіжної системи на основі розподіленого реєстру, пише Nikkei Asian Review.
В Камбоджі не дуже добре розвинена сучасна фінансова інфраструктура — наприклад, відчувається брак банкоматів і банківських відділень. У зв’язку з цим в країні починають швидко набирати популярність інструменти для здійснення платежів через мобільні пристрої, і центральний банк прагне слідувати цьому тренду.
Представники банку не відповіли на запит кореспондента «Хайтеку» про строки підготовки проекту і передбачуваний час його запуску.
Різке зростання популярності електронних платіжних систем також спостерігається в Індії, де восени минулого року було введено заборону на використання купюр великого номіналу — 500 і 100 рупій. Індійські фінтех-компанії заявили про «безпрецедентне зростання кількості користувачів і багаторазове збільшення виручки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас