Британія на день відмовилася від вугілля вперше за 135 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія на день відмовилася від вугілля вперше за 135 років

Енергетика
473
Велика Британія добу змогла обходитися без електроенергії від вугільних електростанцій. Країна і раніше відмовлялася від вугілля на декілька годин, але такий рекорд їй вдалося встановити вперше з 1880-х років.
Протягом 24 годин енергетичні потреби країни забезпечували атомні, вітрові та сонячні електростанції, а також джерела на основі біомаси і природного газу. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на публікацію Єдиної енергосистеми Великобританії в мікроблозі Twitter.
Рекордного показника вдалося досягти в минулу п’ятницю 21 квітня, коли всі вугільні електростанції були відключені. Подія стала першим в історії Великобританії днем без вугілля з часів промислової революції і запуску перших вугільних електростанцій.
У минулому травні країна обходилася без використання енергії вугілля протягом 19 годин. Представники Єдиної енергосистеми відзначили, що дні відключення вугільних електростанцій будуть проводитися регулярно.
Великобританія вважається першою країною, яка почала використовувати вугілля для вироблення електроенергії, коли Томас Едісон відкрив станцію Holborn Viaduct в Лондоні в 1882 році. Однак у 2000-ті роки Британія почала відмовлятися від горючих копалин на користь відновлюваних джерел енергії. У 2016 році вугільні електростанції забезпечили країні лише 9% необхідної електроенергії, хоча в 2015 цей показник становив 23%.
У минулому році Британія отримала більше енергії від сонця, ніж від вугілля.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас