У Сінгапурі розробили супутник-сміттяр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі розробили супутник-сміттяр

Технології&Авто
487
Сінгапурський стартап Astroscale, заснований японськими інженерами, представив свій варіант космічного прибиральника сміття, який допоможе впоратися із зростаючою кількістю уламків і несправних космічних апаратів на орбіті.
В рамках тестової місії розробники Astroscale планують відправити на орбіту два супутники, які займуться прибиранням. Принцип роботи апаратів простий: вийшовши на орбіту, вони почнуть визначати місцезнаходження відпрацьованих елементів, після чого будуть зближуватися з ними і притягувати їх до себе. Зібравши достатню кількість уламків, апарати-прибиральники увійдуть разом з ними в атмосферу Землі і згорять у ній разом зі сміттям. На збір сміття їм збираються відвести від шести місяців до року.
У Сінгапурі розробили супутник-сміттяр
За останні 30 років кількість космічного сміття зросла в рази, тому проблема його прибирання постає все гостріше. Фахівці різних країн працюють над її вирішенням, пропонуючи свої варіанти. Так, «Роскосмос» нещодавно відкрив станцію відстеження космічного сміття, яка допоможе визначити його місце розташування, а космічне агентство NASA запустило програму Innovative Advanced Concepts, в рамках якої буде спонсорувати цікаві та перспективні проекти, пов’язані з очищенням орбіти від уламків. Спроби прибрати в космосі робили і японці, але їхній апарат не впорався із завданням.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас