Золотовалютні резерви Венесуели скоротилися до $10 млрд, загроза дефолту зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви Венесуели скоротилися до $10 млрд, загроза дефолту зростає

Світ
474
Золотовалютні резерви Венесуели до кінця березня 2017 року скоротилися до $10,4 млрд, свідчать дані центрального банку країни.
При цьому основний обсяг – близько $7 млрд – зберігається в золотих злитках, що утруднить розпорядження резервами у разі необхідності, зазначає CNN Money.
До кінця поточного року Венесуелі належить погасити боргові зобов’язання на $6 млрд, а надходжень з єдиного джерела валютної виручки – доходів від продажу нафти буде недостатньо, щоб зібрати цю суму, відзначають експерти.
Таким чином, ризик дефолту Венесуели розростається разом з економічною та політичною кризою у країні.
У 2015 році резерви Венесуели становили близько $20 млрд, у 2011 році – понад $30 млрд, рекорд був зафіксований в кінці 2008 року на позначці $42 млрд 299 млн.
Кількість жертв масових протестів у Венесуелі до кінця минулого тижня перевищила 20 осіб. Учасники демонстрацій виступають проти президента країни Ніколаса Мадуро і вимагають повного відновлення прав парламенту Венесуели, проведення дострокових виборів президента, а також початку процесу відновлення економіки країни.
У минулі вихідні Н.Мадуро в ході телевізійного звернення до народу висловився за організацію виборів у місцеві органи влади, але виступив проти дострокових президентських виборів, яких вимагають демонстранти.
Вибори губернаторів у Венесуелі повинні були пройти в грудні 2016 року, однак не відбулися. Вибори в міські адміністрації поки що заплановано на цей рік. Нові президентські вибори за графіком повинні пройти в 2018 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас