Українські хірурги створили новий тип сердечного клапана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські хірурги створили новий тип сердечного клапана

Технології&Авто
737
Українські фахівці розробили абсолютно новий тип серцевого клапана з нітінола, сконструйований за принципом Геймліха, який дозволить здешевити операції з імплантації в десятки разів.
Про це розповів глава ЦДКК, професор Ілля Ємець.
За його словами, сьогодні виготовленням нітінолових конструкцій займаються фахівці Інституту металофізики ім Курдюмова. “Нітінол — це сплав нікелю і титану, що володіє “ефектом пам’яті форми (ЕПФ). Тобто він може відновлювати задані параметри при нагріванні, наприклад, знаходячи форму ажурної конструкції всередині судини. Нині широкої доступності методу перешкоджає його дорожнеча. Вартість операції в мюнхенській клініці становить як мінімум 40 тис. євро, причому левова частка цієї суми припадає на високотехнологічний імплантат”, – розповів фахівець.
За словами Ємця, впровадження виробництва клапанів у профільних установах НАН дозволить в десятки разів здешевити операцію. “Спільно з вченими НАН України ми обговорюємо питання створення медико-інженерного центру”, – зазначив він.
Професор також розповів про інновації українських хірургів – абсолютно новий тип серцевого клапана.
“Назвали його геймліх (за прізвищем німецького вченого, який розробив оригінальний регулюючий клапан для трубопроводів, котрими проходять рідини). Сталося так, що у нас просто не було виходу. Дитина дуже маленька, і потрібно або пересаджувати серце, або вона просто помре. І тоді ми застосували серцевий клапан, сконструйований за принципом Геймліха… Нещодавно мене запросили представити цей досвід на щорічному конгресі кардіохірургів в Лондоні. Нашим винаходом зацікавилися також мюнхенські колеги”, – зазначив Ємець.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас