Угоди M&A китайських компаній за кордоном скоротилися на 77% в I кв. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угоди M&A китайських компаній за кордоном скоротилися на 77% в I кв.

Фондовий ринок
107
Компанії Китаю в першому кварталі 2017 року здійснили злиття і поглинання за кордоном на $21,2 млрд, що на 77% менше суми, зареєстрованої в той же період минулого року, говориться в доповіді PwC.
За даними PwC, за перші три місяці року китайські підприємства скоротили кількість M&A за межами країни більш ніж на третину (-39%), уклавши 142 угоди.
За словами експерта PwC Чі Міна, з четвертого кварталу минулого року контрольні органи Китаю посилили перевірку достовірності та законності інвестиційної діяльності китайських підприємств за кордоном, повідомляє “Сіньхуа”.
“Невизначеність міжнародної політичної обстановки – ще один фактор, що сприяє зниженню кількості угод M&A за участю компаній з КНР, заявив директор PwC China супроводу M&A Чжень Чжао.
У 2017 році діяльність китайських підприємств в сфері M&A за кордоном “повернеться в раціональне русло”, прогнозує Чжень Чжао.
За даними видання Caixin, регулятори КНР вважають, що компанії поспішають укласти угоди за кордоном через побоювання ослаблення курсу юаня і через це купують активи, які не завжди відповідають їхній профільній діяльності, причому часто суттєво переплачують.
Китайські інвестори як і раніше віддають перевагу розвиненим ринкам країн Північної Америки і Європи, зазначив Лі Мін. За весь 2016 рік і перший квартал 2017 року приблизно 60% злиттів і поглинань китайських компаній за кордоном були укладені з підприємствами цих країн.
Разом з тим зростає інтерес китайських підприємств до інвестування в проекти в рамках будівництва “Пояси і шляхи”, – сказав експерт PwC.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас