Mozilla Firefox 53 включає новий движок і "компактні" теми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mozilla Firefox 53 включає новий движок і "компактні" теми

Фондовий ринок
1987
Раніше на цьому тижні компанія Mozilla оголосила про припинення розробки Aurora-версій браузера Firefox з метою економії ресурсів і прискорення виходу оновлень. Незабаром після цієї заяви вийшла нова 53-я версія Firefox з рядом фундаментальних змін. Головним нововведенням можна вважати запуск анонсованого восени минулого року движка Quantum у версії для Windows. У Firefox 53 він запускається окремо від основної програми, за рахунок чого, якщо компілятор несподівано перестає працювати, браузер не “падає” слідом, а просто перезавантажується движок.
Ще одним нововведенням Firefox 53 стали світлі і темні “компактні” теми. Вони призначені для того, щоб звести до мінімуму кількість елементів користувальницького інтерфейсу і тим самим максимально збільшити площу веб-сторінки, що відображається на екрані. Нові теми можна вибрати в розділі “Теми” в налаштуваннях браузера.
Також у новій версії додана підтримка Firefox функцій WebExtension, що надають унікальні інструменти. Ці розширення призначені для роботи з Chrome, Opera і Edge у додатку до Firefox. Серед нових можливостей – функція очищення інформації браузера, включаючи кеш, файли cookie та інше. До всього іншого, була додана підтримка протоколу авторизації OAuth2.
Нова версія вже доступна для завантаження. На жаль, комп’ютери на Windows XP, Windows Vista, 32-бітових версіях macOS і Linux на процесорах Pentium 4 or AMD Opteron більше не підтримуються новими збірками Firefox.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас