Експрес-шлюб в Україні: скільки коштує і що потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експрес-шлюб в Україні: скільки коштує і що потрібно

Особисті фінанси
6920
Ще в липні 2016 року в нашій країні ввели послугу реєстрації шлюбу за добу – так званий експрес-шлюб. Сервісом вже встигли скористатися близько 6 тисяч пар, однак він доступний ще не у всіх містах України. Цю ситуацію обіцяють виправити незабаром, а значить, популярність послуги буде збільшуватися.
У документ-сервісі Готово, який здійснює експрес-реєстрації шлюбу, розповіли, що для здійснення експрес-реєстрації шлюбу необхідно прийти до них з підготовленим пакетом документів і вибрати дату реєстрації (призначений день, в цього ж дня або наступного). Від вашого вибору, а також від додаткових послуг (звуковий супровід, фотограф, шампанське і тощо) буде залежати і вартість реєстрації.
Наприклад, якщо ви хочете зареєструвати шлюб швидко і без надмірностей, на наступний день після подачі заяви, вам це обійдеться в 4270 грн. Якщо часу немає і потрібно узаконити стосунки саме в день поданя заяви – до цієї суми варто додати ще 2 тисячі гривень.
Якщо хочете зробити все швидко і шикарно, можна замовити повний пакет додаткових послуг: торжество з гостями, музикою, подарунковим букетом квітів, а також завчасним вибором конкретної дати – доведеться заплатити 10073 грн.
З документів потрібні паспорт та ідентифікаційний код (ІПН). Якщо шлюб для вас є не першим – необхідно взяти з собою документ про розірвання попередніх стосунків.
Якщо ж один з подружжя – іноземець, процедура затягнеться на кілька днів. У такому випадку потрібно надати закордонний паспорт цієї людини і його нотаріально завірений переклад українською мовою.
Якщо в іноземця був попередній шлюб, то додатково необхідний документ, що засвідчує його розірвання. Цей документ повинен бути завірений апостилем або мати консульську легалізацію.
Всі документи, що надаються з боку громадян інших країн, повинні бути перекладені українською мовою та засвідчені нотаріально.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас