Банк Ліхтенштейну замішаний у виведенні активів з українського банку (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Ліхтенштейну замішаний у виведенні активів з українського банку (інфографіка)

Фондовий ринок
651
Для виведення коштів з ПАТ «Український професійний банк (УПБ) використовувався іноземний банк. Як повідомили в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), виведення активів здійснювалося за допомогою схемного кредитування пов’язаних осіб, підписання угод переуступання прав вимог на невигідних умовах і придбання «сміттєвих» цінних паперів.
«З коррахунку «УПБ» у Банку FRICK&CO (Ліхтенштейн) були списані грошові кошти в сумі понад 10 млн дол США на користь компанії-нерезидента за зобов’язаннями пов’язаної з власником «УПБ» юридичної особи. Уповноважена особа Фонду гарантування, відразу після отримання повідомлення про наміри списати кошти, відправила відповідь BANK FRICK з забороною здійснювати таку трансакцію», – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що за день до введення тимчасової адміністрації був відчужений кредитний портфель «УПБ» загальною номінальною вартістю 2,42 млрд грн. А всі операції, пов’язані з цим процесом, були здійснені без фактичного надходження коштів на кореспондентський рахунок.
Крім того, за день до введення тимчасової адміністрації були продані всі необоротні (обладнання, обчислювальна техніка, меблі, побутова техніка, сейфи, стелажі, комп’ютерна та оргтехніка) і нематеріальні активи.
Банк Ліхтенштейну замішаний у виведенні активів з українського банку (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас