Як розрахувати допомогу з вагітності та пологів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розрахувати допомогу з вагітності та пологів

Казна та Політика
889
Про те, як українцям розраховувати допомогу з вагітності та пологів за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, розповіла у своєму листі від 21.03.2017 р. № 2.4-38-479 Виконавча дирекція Фонду.
Відповідно до статті 25 Закону, допомога з вагітності та пологів жінці, яка застрахована у Фонді соцстрахування на випадок тимчасової втрати працездатності, виплачується за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів. Жінкам, віднесеним до 1-4 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога з вагітності та пологів виплачується за 180 календарних днів зазначеної відпустки (90 – до пологів та 90 – після пологів).
Статтею 26 Закону передбачено, що допомога з вагітності та пологів надається застрахованій особі у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу), обчисленої в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, і не залежить від страхового стажу.
Сума допомоги з вагітності та пологів в розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду, і не може бути меншою, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на момент настання страхового випадку.
Розрахунок середньої зарплати здійснюється відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від 26.09.2001 № 1266 (далі – Порядок).
Таким чином, суму допомоги з вагітності та пологів слід розраховувати наступним чином:
1. Розрахувати середньоденну заробітну плату, виходячи з фактичних виплат.
2. Порівняти фактичну середньоденну заробітну плату з середньоденною заробітною платою, обчисленою з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої в місяці настання страхового випадку (мінімальна заробітна плата / 30,44 – середньомісячна кількість календарних днів).
3. У разі перевищення середньоденної заробітної плати, розрахованої з мінімальної заробітної плати над фактичною середньоденною заробітною платою, подальший розрахунок страхової виплати (допомоги з вагітності та пологів) здійснювати з середньоденної, обчисленої з мінімальної заробітної плати.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас