Як обдурити заборони: легальні способи переказати гроші з Росії в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як обдурити заборони: легальні способи переказати гроші з Росії в Україну

Фінтех і Картки
2176
Чиновники РФ заборонили перераховувати гроші з Росії в Україну через іноземні платіжні системи. Такі заходи були відповіддю на обмеження з боку української сторони.
І все ж ринок не обвалиться, тому що самі українці, які мають родичів-працівників або бізнес-партнерів в РФ, не склали рук.
Втім, існують і сучасні, легальні і надійні способи, переконує фінансовий аналітик Олександр Сєдих.
“Найбільш зручним є переказ з картки на картку. Альтернативою є те, що в Росії можуть оформити картку на своє ім’я і відправити вам. В цьому випадку людина може через клієнт-банк або через касу поповнити цю картку, а ви вже будете знімати тут в банкоматі”, – говорить Сєдих.
Ще один спосіб – через систему електронних грошей. Однак тут є неприємний сюрприз – комісія. Вона складе 3-4%. Тобто з тисячі гривень “підуть” 30-40 грн. У той час як при переказі з картки на картку – від 10 до 20 грн. А при знятті готівки з російської картки – від 15 до 30 грн.
Між тим на Заході мало не чверть переказів здійснюється за допомогою звичайних смартфонів. Спеціальні програми дозволяють перекинути гроші з одного рахунку на інший за лічені хвилини, без банківської допомоги. Незабаром таке чекає і Україну, запевняють експерти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас