ДТП з нерозмитненим автомобілем: хто повинен платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТП з нерозмитненим автомобілем: хто повинен платити

Особисті фінанси
3258
Експерт розповів про те, в яких випадках страхові компанії або МТСБУ будуть виплачувати відшкодування при ДТП з автомобілем на іноземній реєстрації. Про все по порядку розповів Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.
За його словами, «на час перебування автомобіля, який має іноземну реєстрацію на території України, відповідальність водія такого авто має бути забезпечена. Тобто, у нього повинен бути страховий поліс «Зелена карта», територія дії якого включає Україну. Термін дії такого договору має відповідати терміну перебування іноземного авто в Україні.
У разі відсутності поліса страхування «Зелена карта» водій авто може укласти договір внутрішнього страхування автоцивільної відповідальності. Згідно із Законом «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», експлуатація автомобілів без страхового свідоцтва (поліса ОСЦПВ або «Зелена карта) забороняється. При цьому відсутність реєстрації транспортного засобу в Україні не звільняє користувача від обов’язку мати страхове свідоцтво.
За 2016 рік водії понад 152 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією уклали поліс ОСЦПВ, їх кількість збільшилася на 38% порівняно з 2015 роком (в 2015 році було укладено 110 тис. таких договорів)».
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас