В'єтнам розпочне випробування безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В'єтнам розпочне випробування безпілотників

Світ
183
В’єтнамська технологічна компанія FPT хоче конкурувати на ринку безпілотних технологій, пише Nikkei. FPT планує випустити недорогу і масову систему безпілотного пілотування протягом двох років. Для цього компанія запускає серію тестів у В’єтнамі.
Вже до 2020 року компанія планує вийти на рівень річних продажів своєї системи в $200 млн. Раніше FPT придбала компанію, що займається даним видом технологій і розширила її штат до 1,400 осіб. І вже в минулому жовтні була представлена перша версія системи автономного управління автомобілем.
Тоді для тестів компанія розробила мініатюрну модель автомобіля. Вона забезпечила її 360°-камерою і набором сенсорів і датчиків. Тепер компанія планує перенести все це на повномасштабний автомобіль, який буде пересуватися в міських умовах.
FPT працює з японськими, американськими і південнокорейськими автовиробниками. Але представник компанії сказав, що, найімовірніше, система буде встановлюватися на транспорт, вироблений в Азії. Крім автономного водіння компанія сконцентрована на робототехніці, IoT, електронних медичних записах і розумних системах розподілу енергії.
Раніше стало відомо, що Нью-Йорк може схвалити випробування безпілотників до 2018 року. У Лондоні почалися перші тривалі випробування безпілотного автобуса. Безпілотники боязко виповзають на міські вулиці. Десь успішно, десь не дуже. Наприклад, Uber припинив випробування безпілотників в Арізоні після ДТП. Функціонал безпілотників як і раніше обмежений, але все більше міст, компаній та країн дивляться в бік технології.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас