Audi представила електричний позашляховик — конкурента Tesla (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi представила електричний позашляховик — конкурента Tesla (фото)

Технології&Авто
2178
Німецька компанія представила концепт позашляховика на електротязі e-tron Sportback на автовиставці в Шанхаї. Автомобіль з запасом ходу 450 км складе конкуренцію електрокару Tesla Model X 100D і увійде в лінійку екологічних транспортних засобів Audi.
Футуристичний електромобіль e-tron Sportback використовує ту саму силову установку, що і електричний кросовер e-tron quattro, випуск якого запланований на 2018 рік.
Audi представила електричний позашляховик — конкурента Tesla (фото)
Представлений на шанхайській автовиставці електрокар розганяється до 100 км/год за 4,5 секунди і розвиває максимальну швидкість 210 км/год. На одному заряді автомобіль може проїхати 450 км (за стандартами EPA). За цим показником новинка від Audi складає конкуренцію електрокару Model X 100D від Tesla, запас ходу якого становить 475 км
Акумулятор на 95 кВт*год заряджається на 80% за півгодини, повідомляє Business Insider з посиланням на Autocar. Загальна потужність силової установки становить 320 кВт, але з часом Audi планує збільшити показник до 370 кВт.
Салон електрокара обладнаний тачскринами: один розташований за кермом, два — в центральній консолі. На місці дзеркал встановлено камери, які транслюють на вбудовані в двері дисплеї відео в режимі реального часу.
До 2020 року компанія обіцяє випустити три моделі електрокарів, а до 2025 року чверть автомобілів в лінійці Audi будуть використовувати элеткротягу. Випуск машин, що відповідають високим екологічним стандартам, — необхідний захід для компанії, яка належить Volkswagen — автомобільному концерну і головному фігуранту дизельних скандалів. Крім електромобілів, в лінійці Audi з’явиться водневий позашляховик h-tron quattro, який здатний проїхати 600 км без підзарядки зі швидкістю 200 км на годину.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас