Як в Україні отримати високу пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як в Україні отримати високу пенсію

Особисті фінанси
3069
Розмір пенсії залежить від рівня зарплати і робочого стажу. Головна перешкода, яка відділяє українців від високих пенсій, – низькі заробітні плати. Як наслідок, зібраних податків з зарплат не вистачає навіть на виплату невисоких пенсій: дефіцит Пенсійного фонду в цьому році перевищить 140 мільярдів гривень.
Українці з мінімальними зарплатами на заслуженому відпочинку можуть розраховувати на мінімальну пенсію (на даний момент 1247 гривень), середня пенсія – близько 1800 гривень.
Пенсія в Україні розраховується за формулою:
П = Зп * Кс
П – розмір пенсії,
Зп – заробітна плата (середня зарплата за три роки до виходу на пенсію помножена на коефіцієнт зарплати й страхового стажу).
Кс – коефіцієнт страхового стажу (залежить від стажу)
Коефіцієнт зарплати – співвідношення між виплатою середньою по країні і тією, яку отримував пенсіонер. Від цього коефіцієнта безпосередньо залежить розмір пенсії. Так, якщо, приміром, зарплата за вибраний період у два рази перевищувала середню по країні, то коефіцієнт дорівнює 2, якщо на 35% – 1,35.
Так, для високої пенсії рівень зарплати повинен значно перевищувати середню зарплату по країні. У Фіскальній службі зазначають – важливо, щоб всю зарплату виплачували “в білу”. На даний момент в Україні не призначають пенсії вище 10,7 тис. гривень. Проте всі пенсії вище цієї суми, які були призначені до чинного обмеження, залишаються в силі. Приміром, як розповіли в Пенсійному фонді, зараз пенсію понад 20 тисяч гривень отримують 2,2 тис. осіб. 19 тисяч пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас