Екс-голова інвестиційного банку Barclays: «У сфері фінансів почалася уберізація» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова інвестиційного банку Barclays: «У сфері фінансів почалася уберізація»

Фінтех і Картки
1188
Колишній генеральний директор британського банку Barclays Ентоні Дженкінс вважає, що у світовій фінансовій системі вже почали з’являтися перші ознаки «уберізації», яку він передбачив ще півтора року тому.
Варто зазначити, що тоді Дженкінс спрогнозував низку кардинальних технологічних змін в банківській галузі, заявивши, що розвиток технологій скоротить кількість персоналу в традиційних великих банках приблизно на 50%, а рентабельність у деяких сферах може впасти більш ніж на 60%.
На його думку, такі технології, як розподілені реєстри, машинне навчання і штучний інтелект, зараз стають більш вигідними, і у міру зниження їхньої вартості фінансові менеджери будуть все частіше застосовувати ці інструменти для різкого підвищення ефективності фінансових послуг».
Відзначимо, що “уберізація” — це термін, похідний від назви компанії Uber, що описує спосіб роботи через онлайн-платформи в рамках так званої економіки спільного споживання. Уберізація призводить до усунення посередників між клієнтами і постачальниками послуг і зниження експлуатаційних витрат.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас