Електроенергетика Саудівської Аравії стане відновлюваною на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електроенергетика Саудівської Аравії стане відновлюваною на 10%

Енергетика
445
Протягом шести років Саудівська Аравія планує добитися того, щоб виробляти 10% електроенергії за допомогою відновлюваних джерел. Про це заявив міністр енергетики королівства Халід аль-Фаліх. Країна, яка є найбільшим у світі експортером нафти, також буде продавати технології, пов’язані з отриманням відновлюваної енергії, за кордон, сказав міністр.
Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив про «30 проектів, які повинні бути реалізовані для того, щоб до початку наступного десятиліття 10 ГВт потужностей припадали на відновлювані джерела енергії. Мова йде про використання енергії сонця і вітру. За словами чиновника, ці проекти можуть обійтися в суму від 30 до 50 мільярдів доларів.
В даний час практично все енергозабезпечення країни залежить від нафти або природного газу, але вже через 6 років ситуація помітно зміниться, вважає міністр. «Частка відновлюваної енергії до 2023 року буде становити 10% від загального обсягу електроенергії в королівстві», — сказав Халід аль-Фаліх. «Ми прагнемо, щоб королівство в середньостроковій перспективі перетворилося на державу, яка розробляє, виробляє і експортує передові технології виробництва відновлюваної енергії», — зазначив він.
В рамках плану по переходу до відновлюваних джерел енергії офіційно відкрито тендер на будівництво першої сонячної електростанції потужністю 300 МВт. У список потенційних підрядників увійшла 51 компанія, в основному це зарубіжні організації, які також будуть брати участь у конкурсі на будівництво вітроелектростанції потужністю 400 МВт. У четвертому кварталі 2017 року буде запущений ще один проект з будівництва вітроелектростанції, за яким підуть нові проекти, пов’язані з виробництвом сонячної енергії, сказав чиновник.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас