Як і за скільки українці можуть зробити біометричний паспорт (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як і за скільки українці можуть зробити біометричний паспорт (інфографіка)

Особисті фінанси
13318
Для того, щоб їздити в Європу без віз, українцям необхідно отримати біометричний закордонний паспорт. Його вартість становить 557 грн (за умови виготовлення за 20 днів) або 810 грн (за умови виготовлення за тиждень).
Про це заявив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк під час засідання Кабінету міністрів 19 квітня 2017 року.
“Процедура оформлення дуже проста: потрібен тільки паспорт громадянина України, а для дітей – свідоцтво про народження і один із батьків із відповідними документами, а також податковий код. Фотографування відбувається на місці. Діти до 12 років отримують біометричний паспорт без відбитків пальців. Для небіометричних і тих, хто має візи, – вони дійсні до свого закінчення і не вимагають заміни”, – сказав він.
Чиновник також нагадав, що громадяни, у яких є небіометричний паспорт і шенгенська віза, можуть в’їжджати на територію Європейського Союзу протягом терміну дії своєї візи. Крім того, всі раніше видані небіометричні паспорти діятимуть до кінця свого терміну і не підлягають обов’язковій заміні.
Соколюк наголосив, що безвізові поїздки будуть доступним громадянам України тільки з туристичною метою і не передбачають можливість залишитися там працювати.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас