Malaysia Airlines першою почне відстежувати літаки з супутників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Malaysia Airlines першою почне відстежувати літаки з супутників

Фондовий ринок
177
Malaysia Airlines, літак якої пропав без вісті три роки тому, першою серед авіаперевізників світу почне відстежувати рух повітряних суден за допомогою супутників: для цього компанія підписала угоду з Aireon LLC, SITAONAIR і FlightAware LLC.
Як йдеться в повідомленні Aireon, нова система супутників дозволить відстежувати переміщення літаків по всьому світу, в тому числі в полярних областях і в будь-якій точці над океанами.
Для цієї мети Aireon спільно з Iridium Communications Inc. створює нову мережу супутників, робота над якою, як очікується, буде завершена в 2018 році.
На більшості суден, що виконують міжнародні рейси, вже встановлено обладнання автоматичного залежного спостереження-мовлення (АЗН-В, англ. ADS-B), яке здатне забезпечити спостереження за повітряним судном з великою точністю. США, Росія та інші країни в даний час впроваджують засоби наземного спостереження за цією технологією.
“Глобальне відстеження літаків довгий час було метою авіаційної спільноти. Ми пишаємося тим, що станемо першою авіакомпанією, яка реалізує це рішення”, – наводяться в повідомленні слова головного операційного директора Malaysia Aire Ізхама Ісмаїла.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас