Японці першими у світі перевели залізничну станцію на водневе паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці першими у світі перевели залізничну станцію на водневе паливо

Технології&Авто
682
Японська компанія Toshiba встановила на станції Мусасі-Мідзонокуті залізничної лінії Намбу у місті Кавасакі автономну електростанцію на водневих паливних елементах. Як повідомляється, електростанція H2One стала першою такою системою, встановленою на залізничній станції.
Нова воднева електростанція дозволить знизити залежність залізничних станцій від міської електромережі і продовжить працювати в разі втрати енергопостачання через стихійні лиха.
H2One складається з сонячних панелей, вітряного електрогенератора, резервуару для води, резервуару для водню, блоку електролізу і водневих паливних елементів. Сонячні панелі і вітровий електрогенератор виробляють електрику, яка подається на блок електролізу. Там відбувається електролітичне розщеплення води на кисень і водень.
В рамках дослідницького проекту одна з ділянок британських залізниць буде оснащена третьою контактною рейкою — жорстким дротом, по якому електричні потяги отримують живлення. На цю рейку електрика буде подаватися з системи накопичення енергії, з’єднаної з сонячними панелями. Самі панелі встановлять по боках ділянки дороги, що електрифікується.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас