Експерти розповіли, що заважає Україні будувати якісні дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, що заважає Україні будувати якісні дороги

Технології&Авто
2862
Щорічно Україна витрачає мільярди бюджетних гривень на ямкові ремонти. Чиновники стверджують, що країні не вистачає коштів на якісний ремонт, хоча насправді проблема полягає в іншому – в дорожніх технологіях, які використовуються. Експерт Ростислав Чайківський разом із інженером технічного відділу ТОВ “Інститут Укрдорпроект” Олегом Радзієвським спробували розібратися, що насправді заважає в Україні будувати якісні дороги.
Експерти стверджують, що, перш за все, Україні слід змінити асфальтні дороги на бетонні.
“Існує два основних типи конструкцій дорожнього одягу (КДО) — нежорсткий (асфальт) і жорсткий (цементобетон). При цьому досвід експлуатації показує, що в будь-яких кліматичних умовах, за будь-якої інтенсивності і будь-якому складі руху цементобетонні покриття є довговічнішими (20–30 років), ніж асфальтні (8–12 років).
Крім значно вищої надійності, цементобетонні покриття мають ще низку важливих переваг, зокрема створення нових робочих місць через майже повний локальний складник собівартості.
Причинами того, що в Україні не будують якісні бетонні дороги є те, що вартість будівництва асфальтних доріг завжди була дещо нижчою з точки зору короткострокової перспективи. І для більшості чиновників бюджет поточного року значно важливіший, ніж величезна економія дещо згодом”, — пояснили вони.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас