Мінфін розробляє концепцію створення компанії з управління проблемними активами банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін розробляє концепцію створення компанії з управління проблемними активами банків

Фондовий ринок
190
Міністерство фінансів розробляє концепцію створення компанії з управління проблемними активами банків.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду гарантування вкладів.
“На початок року частка NPL (непрацюючих кредитів) в банківській системі України становила 44,6%. Оновлені дані свідчать, що цей показник продовжує зростати і на сьогодні вже є найвищим серед країн Європи”, – повідомив начальник управління реформування фінансового сектору НБУ Євген Степанюк.
За його словами, це системна проблема, яка потребує комплексного вирішення.
Розглядаються кілька варіантів звільнення балансів банків від неякісних активів або залучення до управління ними професійного менеджменту, в тому числі шляхом створення спеціальної компанії з управління проблемними активами.
“Міжнародний досвід свідчить, що робота такої компанії може бути успішною за умови впровадження ефективної судової та виконавчої практики. Для Національного банку вирішення питання проблемних активів є одним з найбільш пріоритетних. Це ключовий елемент не тільки відновлення кредитування, але і забезпечення фінансової стабільності”, – додав Степанюк.
На сьогоднішній день в Міністерстві фінансів створено робочу групу для розробки концепції створення компанії з управління проблемними активами.
Паралельно розглядаються і вивчаються інші варіанти врегулювання проблемної заборгованості.
Рада Національного банку рекомендує правлінню Нацбанку розглянути створення фінансової компанії для управління проблемними активами банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас