Суд зняв арешт з 122 млн гривень компаній Клюєвих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зняв арешт з 122 млн гривень компаній Клюєвих

Фондовий ринок
897
Київський апеляційний госпсуд скасував рішення Господарського суду Київської області від 23 вересня 2016, яким в рамках справи за позовом ПАТ “Укрсоцбанк” був накладений арешт на кошти 3 компаній, що належать екс-депутатам Верховної Ради від Партії регіонів братам Клюєвим. Таке рішення суд прийняв 6 квітня 2017 року.
Згідно з матеріалами справи, арешт був накладений у межах суми позову – 121,8 млн доларів. Саме таку суму заборгували ПАТ “Завод з обробки кольорових металів”, ТОВ “Київський торговий дім “Завод з обробки кольорових металів” та ТОВ “Торговий дім “Артемівський завод з обробки кольорових металів”. Зокрема, свої позовні вимоги Укрсоцбанк обґрунтовує заборгованістю ПАТ “Завод з обробки кольорових металів” за кредитним договором №06.13-15 / 53 від 05.04.2013, поручителями за яким були два інші підприємства.
Обґрунтовуючи клопотання про накладення арешту на грошові кошти відповідача, Укрсоцбанк серед іншого підкреслював те, що відповідач є учасником судових розглядів у спорах про стягнення з нього значних сум на користь інших кредиторів, зокрема, на користь ПАТ “Промінвестбанк” на 161,6 млн гривень. Проте суд не погодився з тим, що порушення проти відповідача інших судових справ є ознакою його скрутного фінансового становища і не свідчать про те, що відповідач ухилиться від виконання своїх зобов’язань перед банком. Крім того, суд зазначив, що, окрім поруки, боргові зобов’язання ПАТ “Завод з обробки кольорових металів” забезпечені іпотекою та заставами.
За даними НКЦПФР, на кінець 2016 власником 38,1% акцій ВАТ “Завод з обробки кольорових металів” було ЗАТ “Укрпідшипник”, кінцеві бенефіціари якого – брати Клюєви. Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва відмовився надати Генеральній прокуратурі України (ГПУ) дозвіл на заочне розслідування у відношенні екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони України, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас