Держлісагентство пропонує збільшити в 10 разів штрафи за підпали і вирубку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держлісагентство пропонує збільшити в 10 разів штрафи за підпали і вирубку

Аграрний ринок
161
Держлісагентство розробило законопроект, в якому передбачено посилення відповідальності за порушення правил поведінки в лісі: збільшення штрафів мінімум в 10 разів і посилення кримінальної відповідальності.
Про це заявила в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства.
Відповідний законопроект “передбачає суттєве посилення відповідальності за порушення правил поведінки у лісі, у тому числі підпал, і незаконну вирубку. Штрафи планується збільшити мінімум у 10 разів і посилити кримінальну відповідальність”, – розповіла Христина Юшкевич.
За її словами, Держлісагентство вже прийняло низку протипожежних заходів, зокрема: створено 11 км протипожежних розривів та бар’єрів і 8,5 тис. км мінералізованих смуг, проведено огляд за ними протяжністю 19,7 тис. км.
Також Держлісагентство встановило понад 7 тис. біг-бордів, плакатів та аншлагів на протипожежну тематику та понад 8 тис. шлагбаумів для обмеження доступу до лісів транспортних засобів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас