Створено концепт хмарочоса з надрукованими квартирами-модулями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено концепт хмарочоса з надрукованими квартирами-модулями

Нерухомість
415
Розроблений молодим архітектором Хасифом Рафіеї концепт хмарочоса поєднує в собі риси знаменитої токійської вежі-капсули «Накагін» і торгового автомата. Проект будинку виконаний у вигляді каркасу з порожніми комірками, на місце яких будуть встановлюватися житлові модулі. Апарат для друку готового житла розташується на верхніх поверхах будівлі. У міру зростання поверховості система друку буде підніматися все вище і вище. Доставляти матеріали буде спеціальна гідравлічна система, підвішена до бічної частини будівлі.
Як тільки 3D-принтер в верхньому відсіку надрукує модуль, підйомний кран встановить його в порожню комірку. Система автоматично розрахує, куди саме потрібно вбудувати модуль. Обридлі власникам або пошкоджені модулі будуть витягати з конструкції, розбирати і відправляти в сховище.
Мешканці самостійно вибирають оформлення і конфігурацію модулів. Щоб зробити квартиру більш просторою, клієнти можуть купити кілька модулів. Як повідомляє Inhabitat, відсіки підійдуть як для проживання, так і для комерційного використання — наприклад, для обладнання офісів або торговельних майданчиків.
В описі проекту Рафіеї зазначає, що Pod Skyscraper допоможе поліпшити ситуацію на ринку житла в Японії. Будівництво багатьох проектів заморожується, а пайовикам доводиться роками чекати, поки добудують житло. Хмарочос з модульною конструкцією дозволить добудовувати квартири у міру попиту.
Проект отримав спеціальну згадку журі в конкурсі eVolo Skyscraper Competition, організованому архітектурним журналом eVolo.
У січні інженерна фірма Arconic представила концепт надрукованого на 3D-принтері хмарочоса висотою 8 кілометрів. Інженери пропонують створити фасад з інноваційного матеріалу, який поглинає смог і самостійно очищається. Використовувати 3D-друк для будівництва висотних будівель також планує каліфорнійський стартап Cazza Construction. Розроблена компанією технологія дозволяє друкувати будівлі висотою не менше 80 метрів. Перший надрукований хмарочос Cazza повинен з’явитися в Дубаї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас