З рахунком в "Сбербанку": у Києві накрили «конверт» з оборотом майже в 100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З рахунком в "Сбербанку": у Києві накрили «конверт» з оборотом майже в 100 млн

Кримінал
981
Київською прокуратурою спільно з співробітниками оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Києві ліквідовано діяльність “конвертаційного центру”.
Як повідомляє прес-служба прокуратури столиці, “конверт” надавав послуги підприємствам реального сектора економіки щодо формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.
У своїй протиправній діяльності учасники групи використовували розрахункові рахунки, відкриті в ВАТ “Сбербанк”.
Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за вказаний період з використанням реквізитів “транзитно-конвертаційних підприємств” склав більше 90 млн гривень. Ймовірні втрати бюджету становлять понад 15 млн гривень.
В результаті проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, чекові книжки, первинну/ бухгалтерськудокументацію “транзитних” та “фіктивних” підприємств, чорнові записи, електронні носії інформації, скайп-листування і вайбер-листування з “клієнтами”, що містить інформацію з заявками на проведення “конвертаційних” операцій, 11 печаток та штампів “фіктивних” підприємств.
В даний час проводиться комплекс оперативних та слідчих заходів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас