Відтепер дивіденди в Україні обкладаються податком у 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтепер дивіденди в Україні обкладаються податком у 9%

Фондовий ринок
3064
Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1989-19, яким виправлена технічна помилка про дату вступу в силу норми про оподаткування доходів у вигляді дивідендів за ставкою 9%, — повідомляє прес-служба президента.
Цей закон спрямований на усунення суперечностей між Податковим кодексом та Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» від 23 березня 2017 року № 1989-VIII. Зокрема, внесеними змінами усувається прив’язка ставки (9%) податку на доходи фізичних осіб до прийняття закону про Службу фінансових розслідувань. При цьому норми закону діють на податкові періоди, починаючи з 1 січня 2017 року.
Законом передбачається, що дивіденди, нараховані після 1 січня поточного року, будуть обкладатися ставкою прибуткового податку у розмірі 9%. Досі нормами Податкового кодексу для оподаткування дивідендів передбачені 2 ставки ПДФО: 5% — для дивідендів, які сплачує платник податку на прибуток; 18% — для дивідендів, які виплачують інші платники, крім платників податку на прибуток (зокрема, платники єдиного податку, нерезиденти).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас