Смак коньяку в Україні змінять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смак коньяку в Україні змінять

Світ
5704
На вітчизняному коньячному ринку грядуть великі зміни. Міністерство аграрної політики, яке курирує цю галузь, розробило проект наказу «Про затвердження правил виробництва коньяків в Україні».
Документ виставлений на громадське обговорення, а потім буде ще узгоджуватися з МЕРТ і Мінфіном. Але, якщо його в результаті приймуть в існуючому вигляді, виробникам коньяків і українцям, які цінують цей благородний напій, доведеться готуватися до низки нововведень.
Головне, чого намагаються домогтися чиновники, – максимальне збільшення частки вітчизняних коньячних спиртів в коньяку.
Така сировина повинна бути на 100% виготовлена з українського винограду. І цей факт потрібно буде підтверджувати документально: або показати перевіряючим зареєстровані в Мінагропроді власні виноградники і переробні потужності, або пред’явити договір про закупівлю сировини у виноградарів.
Ця норма, на думку чиновників, дозволить коньячникам вкластися в графік переходу на українську сировину.
В ординарних коньяках допускається використання імпортних спиртів, але з застереженням: з року в рік їх повинно ставати все менше.
Так, вже до 1 червня цього року останнього повинно використовуватися не менше 15%. Щорічно ця частка буде зростати на 5% поки до 2026 р. досягне рекордних 85%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас