У США запропонували побудувати на кордоні з Мексикою лінію Hyperloop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США запропонували побудувати на кордоні з Мексикою лінію Hyperloop

Світ
658
Об’єднана американо-мексиканська команда інженерів і урбаністів MADE Collective опублікувала власний проект стіни на кордоні з Мексикою в рамках конкурсу ідей, який проводить Служба захисту кордонів і митниці США. Замість цегляної стіни команда пропонує заснувати нову незалежну державу з сонячними станціями і лінією Hyperloop.
У січні минулого року президент США Дональд Трамп підписав указ про початок будівництва стіни на кордоні з Мексикою — на думку президента, це має скоротити потоки іммігрантів з Мексики, які нелегально перетинають американський кордон. В березні Служба захисту кордонів і митниці США оголосила конкурс проектів майбутньої стіни.
Інженери MADE Collective зрозуміли слово «стіна» по-своєму: команда запропонувала розділити США і Мексику за допомогою нової держави Отра з власним урядом, в який увійдуть представники законодавчих установ двох країн. Центральним елементом Отри повинна стати лінія Hyperloop протяжністю понад 2000 км, а енергію для неї будуть поставляти сонячні електростанції, в будівництві яких візьмуть участь рівна кількість мексиканців і американців.
Реалізація цього плану вимагатиме приблизно $15 млрд — це на $4 млрд менше, ніж передбачувана вартість будівництва стіни, запропонованої адміністрацією Трампа. За словами авторів проекту, його реалізація створить торговий оборот в $1 трлн.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас