Доступні ліки: як змінилися ціни в українських аптеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доступні ліки: як змінилися ціни в українських аптеках

Особисті фінанси
735
Після старту програми “Доступні ліки” навіть у тих українських аптеках, які не беруть участь в ній, деякі ліки подешевшали в три рази.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба уряду.
“Це означає, що люди навіть не за рецептами зможуть придбати необхідні препарати за значно нижчою ціною, ніж була ще буквально кілька місяців тому”, — сказав він. Що стосується кількості аптек, які є учасниками програми, то, за словами Розенка, вона вже досягла понад 2000, однак цього ще недостатньо.
Віце-прем’єр зазначив, що найкращі показники по залученню аптек до участі у програмі “Доступні ліки” мають Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська та Хмельницька області. Однак у Запорізькій, Житомирській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Херсонській та Черкаській областях потрібно істотно збільшити кількість таких аптек.
“Крім цього, зараз дуже гостро стоїть питання наповнення цих аптек відповідним асортиментом ліків. Тому я звертаюся до місцевих державних адміністрацій з проханням якомога швидше провести відповідні погоджувальні наради з дистриб’юторами, щоб забезпечити всі аптеки повним переліком ліків, на які поширюється ця програма”, — наголосив Розенко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас