Ринок фінтеху у Великій Британії становить 7 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок фінтеху у Великій Британії становить 7 млрд фунтів

Фінтех і Картки
216
Після Брекзита Великій Британії потрібно активно розвивати фінтех-сектор, вважає міністр фінансів Філіп Хеммонд. Його підтримує голова Банку Англії Марк Карні. Ринок фінтеху в Британії становить 7 млрд фунтів, а Лондон вже називають центром фінтех-індустрії нарівні з Сінгапуром — рух по цьому шляху допоможе реалізувати плани зі становлення «глобальної Британії».
Великій Британії слід приділити особливу увагу зміцненню фінтех-сектора після Брекзіта, наводить слова Філіпа Хеммонда Business Insider. Це повинно допомогти досягти амбітних цілей на шляху до створення «глобальної Британії».
Про це Хеммонд і керуючий Банку Англії Марк Карні говорили на першій міжнародній конференції з фінтеху. Конференція проходить в рамках тижня фінтеху, її мета — залучення інвестицій в нові фінансові технології. Раніше компанія Deloitte вже назвала Лондон світовим центром фінтеху нарівні з Сінгапуром. За даними Міністерства фінансів Великобританії, ринок фінтеху в країні зараз становить 7 млрд фунтів, і в ньому зайнято 60 000 осіб.
На думку Хеммонда, країні слід боротися за те, щоб максимально використати нові можливості та конкурентні переваги. Британії потрібно не лише залучати кваліфіковані кадри зі всього світу, але і навчати власних талановитих фахівців. Все це забезпечить країні високорозвинену економіку майбутнього і високий рівень життя.
Минулої осені Банк Англії офіційно заявив про реформування платіжних систем — до 2020 року банк впровадить технологію блокчейн. Раніше Банк Англії запустив фінтех-акселератор, щоб освоїти блокчейн і залучити інновації в банківську сферу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас