Україна і Грузія домовилися розвивати нафтотранспортний коридор з Каспію до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Грузія домовилися розвивати нафтотранспортний коридор з Каспію до Європи

Казна та Політика
189
Україна і Грузія домовилися про співпрацю за проекту Євразійського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК), розвиток транспортного коридору Балтійське море – Чорне море – Каспійське море, а також про співпрацю в рамках конвенції про правила походження товарів ЄС Пан-Євромед, до якої країни планують приєднатися в поточному році.
Про це повідомили віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе і віце-прем’єр-міністр, міністр енергетики Грузії Каха Каладзе на прес-конференції за підсумками засідання міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва в Києві.
«Важливим елементом співпраці України і Грузії є співробітництво в енергетичній сфері і реалізація проекту Євразійського нафтотранспортного коридору. Ми також домовилися продовжити співпрацю з розвитку міжнародного транспортного коридору Балтійське море – Чорне море – Каспійське море», – сказала Климпуш-Цинцадзе. За її словами, країни також мають намір знайти модель ефективного співробітництва в рамках конвенції Пан-Євромед.
«Ми домовилися, що вже на етапі приєднання Грузії до конвенції Пан-Євромед почнемо експертну дискусію про майбутні шляхи використання цього формату регіонального співробітництва для України і Грузії і розширення рівня тих можливостей, які ми матимемо завдяки цьому формату», – підкреслила Климпуш-Цинцадзе. У свою чергу, Каладзе зазначив, що робота міжурядової комісії дозволить налагодити співпрацю не лише державних органів, але й бізнесу обох країн. «Продовження роботи міжурядової комісії сприятиме поглибленню співробітництва між двома країнами, і не лише на рівні державних установ, але й між представниками приватного сектору, що в свою чергу принесе обопільну вигоду для всіх сторін», – сказав Каладзе.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас