Найважливіші цифри і цитати четверга, 13 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 13 квітня

437
Найважливіші цифри і цитати четверга, 13 квітня:
  • Антикорупційна стратегія в Україні реалізована тільки на 60% – експерти
  • НБУ дозволив репатріацію дивідендів за 2016 рік у розмірі $5 млн однією компанією протягом місяця
  • Власник Дельта банку незаконно заволодів $242 млн
У ЄБРР розповіли, коли українські банки почнуть кредитувати
«Сьогоднішній український банківський сектор мало кредитує. Проблема в дуже високих ставках за держпаперами і депозитними сертифікатами Нацбанку, – говорить керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Східній Європі Франсіс Маліж. Якщо Нацбанк буде продовжувати зважену монетарну політику протягом найближчих року-двох, то ставки за держборгом впадуть, після чого автоматично банки почнуть кредитувати приватний сектор».
У Ахметова зізналися, що захоплений Метінвест був збитковим
“За останні три роки ці підприємства то запускалися, то зупинялися, то знову запускалися. Загальний збиток підприємств Метінвесту, розташованих на тимчасово неконтрольованій території, за три роки склав понад 210 млн доларів”, – розповів генеральний директор Метінвесту Юрій Риженков.
НБУ оголосив своє рішення щодо облікової ставки
“Зростання цін прискорилося переважно в результаті ефекту бази порівняння та збільшення виробничих витрат. Фактичне прискорення споживчої інфляції було очікуваним і водночас більш низьким, ніж траєкторія прогнозу НБУ. Тоді Національний банк очікував, що в березні інфляція прискориться до 16,4%”, – повідомляє регулятор.
Українцям назвали головну умову для гідних пенсій
“У рамках реформи тільки солідарної частини пенсійної системи щасливе пенсійне майбутнє українців ми не побудуємо. Тільки додаткові механізми накопичувальної системи та недержавного пенсійного страхування, коли кожен українець зможе самостійно впливати на своє пенсійне майбутнє, можуть врятувати пенсійну систему”, — вважає віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
Трамп назвав долар “дуже сильним”, спричинивши зниження курсу американської валюти
“Мені подобається політика низьких процентних ставок. Але, якщо говорити відверто, я вважаю, що долар стає занадто сильним, в чому є і моя вина, оскільки люди мені довіряють. Але, ви знаєте, це має негативні наслідки – і в результаті вони будуть. Є хороші речі, пов’язані з сильним доларом, але, кажучи просто, найприємніше – це що це красиво звучить. Але, ви знаєте, дуже складно конкурувати при сильному доларі і коли інші хлопці – інші країни – девальвують свої валюти. Складно конкурувати нашим виробникам”, – сказав Д. Трамп.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас