Прикордонна служба США може почати вимагати паролі від соцмереж у туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прикордонна служба США може почати вимагати паролі від соцмереж у туристів

Світ
622
Адміністрація Дональда Трампа розглядає введення нових заходів огляду при в’їзді в країну, які дозволять прикордонній службі США вимагати у людей, які прибувають, логіни і паролі від соцмереж, а також доступ до списку телефонних контактів.
У разі прийняття цей захід пошириться на відвідувачів з 38 країн, які беруть участь у програмі Visa Waiver Program (в рамках програми громадяни цих країн можуть перебувати в США без візи протягом 90 днів, якщо мета поїздки — відпочинок або робоча поїздка). У список таких країн входять, зокрема, Великобританія, Франція, Австралія, Японія і Німеччина.
На початку лютого Міністерство безпеки США пропонувало вимагати паролі від соцмереж при поданні документів на візу, причому захід мав поширитися переважно на громадян з семи мусульманських країн — Лівії, Іраку, Ірану, Сомалі, Ємену, Сирії та Судану. Саме ці сім країн були перераховані в імміграційному указі Дональда Трампа, який забороняв їх жителям в’їзд в країну і був вже двічі заблокований судом.
«Якщо у нас буде хоч найменший сумнів щодо намірів людини, яка прибуває в Сполучені Штати, вона повинна буде довести нам, що прибула у країну із законними цілями», — розповів WSJ Джин Гамільтон, старший радник міністра внутрішньої безпеки США Джона Келлі.
В кінці березня Конгрес США ухвалив законопроект, який дозволяє телекомунікаційним компаніям збирати і передавати третім особам особисті дані інтернет-користувачів без їхньої згоди. Тепер такі компанії, як AT&T, Comcast, Charter і Verizon, зможуть, наприклад, відстежувати історію відвідувань сайтів користувачів і продавати цю інформацію рекламодавцям.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас